Archief van de categorie ‘Algemeen’

Gelukkig nieuwjaar!

Friday 29 January 2021

Het jaar 2020 was een jaar vol ellende, vol onzekerheden, vol ontgoochelingen. Maar ook een jaar vol solidariteit, warmte, vriendschap …
Voor 2021 hopen we op een jaar met perspectieven, een jaar van positiviteit, een jaar vol geluk.

Maar toch beginnen we met minder positief nieuws.
Als we alles op een rijtje zetten en de vooruitzichten voor de nabije toekomst bekijken, twijfelen we eraan dat we in het voorjaar probleemloos en voor een volle zaal zullen kunnen optreden..
Vandaar dat we beslist hebben om onze eerstvolgende productie pas in december 2021 te laten doorgaan.
We hopen dat u begrijpt dat we geen repetities meer willen opstarten om die dan na een tijdje weer te moeten opschorten, dat we niet willen spelen als we de plaatsen moeten beperken, dat we enkel willen optreden als iedereen veilig en wel na de voorstelling bij een glaasje en een kaasje gezellig kan napraten.
Wij bekijken het alvast positief en we kijken er nu al naar uit om jullie in groten getale terug te zien op het einde van het jaar.

Blijf vooral gezond en zorg voor mekaar!

De enige juiste beslissing….

Wednesday 14 October 2020

We moeten het je niet vertellen, het gaat niet goed in ons land, in de wereld. De coronacijfers gaan de hoogte in, de maatregelen worden regelmatig aangepast, de toekomst is onzeker.

Ook voor Meer Vreugde heeft dit alles gevolgen.
Normaal gezien hadden wij in april ll voorstellingen gehad van “Een bruid in de morgen” van Hugo Claus. Deze konden niet doorgaan wegens gekende redenen. “We stellen ze uit tot in december”, dachten we toen.
Vol goede moed werden de repetities hervat begin oktober.
Maar corona kende een tweede golf en weer kwam de vraag : hoe en wat in december?
Een beperkt aantal toeschouwers en geen bar achteraf ….. beperkte inkomsten dus. Maar de kosten blijven.
De gemeentelijke activiteiten, waaraan Meer Vreugde deelneemt en die een aardig centje opbrengen voor onze kassa, gingen niet door. Voor onze vereniging maakt dat een enorm verschil.
Ook voor de spelers is het niet leuk.. Voor de tweede maal tekst blokken en repeteren, met in het achterhoofd het risico dat de voorstellingen niet zullen kunnen doorgaan, is niet bevorderlijk voor het enthousiasme.
Daarom hebben we de koppen eens bij mekaar gestoken en we hebben besloten om de voorstellingen van december 2020 te annuleren en pas weer aan spelen te beginnen denken als alles normaal kan verlopen, al zijn we ons ervan bewust dat dat nog even kan duren.
Het is geen aangename beslissing, maar het is de enige juiste, daar is iedereen het over eens.
.
We wensen je toch een fijne winter en vooral : blijf gezond!

Corona gooit roet in het eten

Thursday 12 March 2020

Zoals zovelen zien wij ons verplicht onze voorstellingen van ‘Een bruid in de morgen’ uit te stellen.
Het Ontmoetingscentrum wordt gesloten, we kunnen dus niet meer repeteren en geen decor bouwen, dus zit er niets anders op dan uit te stellen.
We kijken zo snel mogelijk voor nieuwe data !
Bedankt voor uw begrip

Een bruid in de morgen

Friday 7 February 2020

Vader Pattini, een voormalig leraar aan het conservatorium, hoopt ooit een concerto te schrijven dat hem eeuwige roem zal brengen. Intussen fantaseert zijn vrouw over een bestaan vol pracht en praal. Hun zoon Thomas is een ‘simpele ziel’ die door zijn zus Andrea wordt gekoesterd. Ze droomt ervan haar geliefde broer op een dag mee te nemen naar de Londense dierentuin. Het gezinsleven wordt drastisch verstoord door de komst van nicht Hilde die door de ouders als huwelijkspartner voor Thomas naar voren wordt geschoven. Hilde is rijk en vormt als ‘een bruid in de morgen’ hun wissel op de toekomst. Ze drijft voorgoed een wig in de liefdesband tussen broer en zus en doet de lang gekoesterde illusies één voor één uiteenspatten.

Tim Buyck, Celine Damman, Sofie Lattré, Evy Vandekerkhove en Jens Vandekerkhove spelen, Bram Lattré regisseert.

De voorstellingen vinden plaats in OC Mandelroos op zaterdag 4 april, maandag 6 april, donderdag 9, vrijdag 10, zaterdag 11 april om 20u en op zondag 5 april om 18u.

Reserveren kan via deze site, via meervreugde@hotmail.com, en telefonisch op het nummer 0478 66 55 95

Een schedel in Connemara

Wednesday 23 January 2019

Meer Vreugde Oostrozebeke brengt “Een schedel in Connemara”, een donkerzwarte komedie van Martin McDonnagh in een regie van Jan Vanaudenaerde. Met Geert Vandekerkhove, Linda Devolder, Matthijs De Coninck en Michiel Coudenys.

De één heeft al een specialere job dan de andere. Zo is er een man die ervoor moet zorgen dat er plaats genoeg blijft op het kerkhof. De oudste graven moeten dus leeggehaald worden…ook dat van zijn eigen overleden vrouw. Haar dood zorgde toendertijd voor nogal wat geroddel…

Voorstellingen in OC Mandelroos Oostrozebeke op 6, 7, 8, 11, 12 en 13 april. Reserveren kan op deze site (via reserveer online), via meervreugde@hotmail.com en telefonisch op het nummer 0478 665595 (Linda Devolder).

Einde van het spel van Samuel Beckett

Wednesday 24 October 2018

Een twintigtal jaar geleden speelde Meer Vreugde “Wachten op Godot” van Samuel Beckett. Het stuk maakte een grote indruk op het publiek.
We wagen ons opnieuw aan een stuk van dezelfde auteur, namelijk “ Einde van het spel”.
Er zijn vier personages in een vrijwel verlaten decor met alleen een deur en twee ramen: de blinde Hamm in een rolstoel, de manke Clov die af en aan sjouwt en de ouders van Hamm, Nagg en Nell in twee vuilnisbakken, zonder benen, bijna blind en bijna doof met alleen nog een paar kapotte herinneringen. Ze zijn vergeten of gespaard gebleven.
Het einde is in zicht, maar ze spelen alle vier met de gedachte dat de situatie kan veranderen, kan eindigen. Ze vragen zich af hoe (en of ) de een de ander zal verlaten.
Met taal en verbeelding proberen ze zin te geven aan het leven dat hen rest, maar de taal functioneert niet en de fantasieën liggen mijlenver uiteen.
Einde van het spel was  Becketts favoriete stuk, omdat het compacter is dan Wachten op Godot. De taal en actie zijn er tot op het bot uitgeloogd. Die lichte toon overheerst ook in de tekstbehandeling. De claustrofobische gesprekken tussen de huisgenoten Hamm en Clov, vol herhalingen en cirkelredenaties, zijn een sprankelend taalspel.

Einde van het spel wordt geregisseerd door Eddy Vereycken en gespeeld oor Peter De Cordier, Kathleen Rysman, Jens Vandekerkhove en Philippe Viaene.

Speeldata : zaterdag 8, zondag 9 (om 18u) , maandag 10, donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 december 2018 om 20u
Reserveren kan hier of via meervreugde@hotmail.com of gsm 0478 66 55 95 (Linda Devolder).

De voorstellingen vinden plaats in OC Mandelroos, Gemeenteplein 1, Oostrozebeke

“Zakkendoek” te gast bij Meer Vreugde

Wednesday 24 January 2018

Wegens omstandigheden spelen we met Meer Vreugde dit seizoen geen eigen tweede productie. In plaats daarvan bieden we in het voorjaar 2 gastproducties aan.

Als eerste gastproductie programmeren wij wzw Kafka uit Wevelgem met “Zakkendoek”, een monoloog over een man die zich onderdompelt in het verhaal van zijn moeder.

Een jonge man… Zijn moeder heeft zelfmoord gepleegd… Hij gaat op zoek naar oorzaken, voortekenen… Hij probeert vrienden, familie en kennissen aan het praten te krijgen

Er wordt de laatste jaren nogal wat aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding en geestelijke gezondheidsproblemen. We moeten met zijn allen durven spreken over zelfdodingsgedachten, als we denken dat iemand uit de omgeving daarmee rondloopt.
Erover kunnen praten kan een middel zijn om uit de tunnel te geraken.

De tekst van deze succesvolle monoloog is van Jan Vanaudenaerde en wordt gespeeld door Manu Stragier, beiden geen onbekenden bij het Oostrozebeeks publiek.

De voorstelling vindt plaats op zaterdag 24 fabruari 2018 om 20u30 in OC Mandelroos.
Reserveren aangeraden via meervreugde@hotmail.com of telefonisch op het nr 0478 66 55 95.
Er zijn maar 80 zitplaatsen, wees er dus snel bij!

Reserveren via deze site lukt momenteel niet , wil reserveren via meervreugde@hotmail.com. Onze excuses!

Monday 27 November 2017

Trouwfeesten en processen, vuile hoeren, bedriegers, slechte ouders, domme kinders, tot het einde der tijden.

Monday 13 November 2017

TrouwfeestenNa Martino, Apenverdriet, De broers Geboers, Meiskes en jongens spelen we weer een stuk van Arne Sierens.

Yolande (Bernadette Damman) is een hoer op retour en denkt aan stoppen. Ze wil met haar tienjarig zoontje Thierry (Edward Devos)aan zee gaan wonen en een nieuw en proper leven beginnen. Maar banden doorsnijden is niet gemakkelijk.
Er is de zwerfkat Winnetoe (Jens Vandekerkhove), een jongen die Yolande in huis heeft genomen en voor wiens verleden ze een toekomst zoekt.
Voor haar goede vriend Max (Jasmien Aernout), dokter op leeftijd, nachtraaf en ex-verslaafde, regelt ze een ontmoeting met zijn verloren dochter Estelle (Sofie Lattré) die hij al vijftien jaar niet meer gezien heeft. Estelle is ondertussen kunstenares.
Het is een pijnlijk en schrijnend weerzien. Vooral omdat de dokter ondertussen vernomen heeft dat hij nog maar tussen de twee maand en twee jaar te leven heeft.
En er is ook nog Sacha (Kathleen Rijsman), de geschopte hond. Driftig en impulsief en bij voorbaat schuldig.
Yolande roept iedereen samen in feestzaal Rialto, een plek met verleden. Een plek waar menig strafblad werd geschreven, waar werd gedanst, gezongen, gevochten en vreemdgegaan.

Tekst : Arne Sierens
Regie : Bram Lattré
Productie : Buyck en zoon

Speeldata :
zaterdag 9, maandag 11, donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16/12 om 20u en zondag 10 december om 18u.
Reserveren kan op 0478665595, via meervreugde@hotmail.com of via deze link.

Fanny en Cesar

Tuesday 7 March 2017

Vorig seizoen speelde Meer Vreugde “Marius’, het eerste stuk van de trilogie van Marcel Pagnol. Binnenkort kan je het vervolg komen bekijken…

Wat vooraf ging
In 1929 schrijft Marcel Pagnol het toneelstuk ‘Marius’, het verhaal van een jongen uit Marseille, die werkt in het café van zijn vader.
Marius staat evenwel voor een hartverscheurende keuze:
een leven met het visverkoopstertje Fanny of een avontuurlijk leven op zee.
Hij kiest voor het laatste.

Fanny – César
In deel twee en drie van de trilogie tekent Pagnol de gevolgen van Marius’ keuze:
een komedie die slecht afloopt of een drama met een goed einde?

Charlotte Veys (Fanny)
Philippe Viaene (César)
Bernadette Damman (Honorine)
Geert Vandekerkhove (Panisse)
Tim Buyck (Monsieur Brun)
Jeroen Vandenheede (Postbode, Dokter en figuratie)
Jens Vandekerkhove (Marius)
Philippe Leclercq (Pastoor)
Ruben De Ceuninck (Césariot)

spelen in een regie van Jan Vanaudenaerde

en een productie van Linda Devolder

Voorstellingen op zaterdag 8, zondag 9, maandag 10, donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 april 2017.
Op zondag spelen we om 18u, de andere dagen om 20u.

Reserveren kan hier
of op meervreugde@hotmail.com
of telefonisch op 0478 66 55 95