Einde van het spel van Samuel Beckett

Een twintigtal jaar geleden speelde Meer Vreugde “Wachten op Godot” van Samuel Beckett. Het stuk maakte een grote indruk op het publiek.
We wagen ons opnieuw aan een stuk van dezelfde auteur, namelijk “ Einde van het spel”.
Er zijn vier personages in een vrijwel verlaten decor met alleen een deur en twee ramen: de blinde Hamm in een rolstoel, de manke Clov die af en aan sjouwt en de ouders van Hamm, Nagg en Nell in twee vuilnisbakken, zonder benen, bijna blind en bijna doof met alleen nog een paar kapotte herinneringen. Ze zijn vergeten of gespaard gebleven.
Het einde is in zicht, maar ze spelen alle vier met de gedachte dat de situatie kan veranderen, kan eindigen. Ze vragen zich af hoe (en of ) de een de ander zal verlaten.
Met taal en verbeelding proberen ze zin te geven aan het leven dat hen rest, maar de taal functioneert niet en de fantasieën liggen mijlenver uiteen.
Einde van het spel was  Becketts favoriete stuk, omdat het compacter is dan Wachten op Godot. De taal en actie zijn er tot op het bot uitgeloogd. Die lichte toon overheerst ook in de tekstbehandeling. De claustrofobische gesprekken tussen de huisgenoten Hamm en Clov, vol herhalingen en cirkelredenaties, zijn een sprankelend taalspel.

Einde van het spel wordt geregisseerd door Eddy Vereycken en gespeeld oor Peter De Cordier, Kathleen Rysman, Jens Vandekerkhove en Philippe Viaene.

Speeldata : zaterdag 8, zondag 9 (om 18u) , maandag 10, donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 december 2018 om 20u
Reserveren kan hier of via meervreugde@hotmail.com of gsm 0478 66 55 95 (Linda Devolder).

De voorstellingen vinden plaats in OC Mandelroos, Gemeenteplein 1, Oostrozebeke

Comments are closed.